Enter Title

Meguiar's firar över 100 år av polerande av världens flygplan, båtar, tåg och bilar.

 

"De flesta familjeföretag misslyckas vid övergången till den andra generationen", förklarar Barry Meguiar, President och CEO av Meguiar's , Inc. " Och även om de lyckas  förlorar de ofta sin drivkraft. Skillnaden i vår familj har varit vår inbyggda passion för det vi gör... det ökar drivkraften som för oss framåt och uppmuntrar oss varje dag. Vi liknar företaget vid så mycket mer än bara affärer och ett tillfälle att tjäna pengar. Ärligt talat,  om det var det som drev oss, skulle vi ha sålt för länge sedan. Förr eller senare  är det vad de flesta framgångsrika familjeföretag gör."

 

Det är tveksamt om Barrys morfar, Frank Meguiar, Jr., kunde förutspå vad hans första flaska av möbelpolish 1901 skulle leda till under de närmsta 100 åren. När det först begav sig, tillverkade han en flaska polish i taget med hjälp av en äggvisp. Efter ett tag kunde han nattetid, med hjälp av sina barn tillverka tillräckligt med produkter  för att fylla de beställningar han hade nästa dag så han kunde betala för sina egna varor och ingredienser.

När den första hästlösa kärran kom flyttade Frank Meguiar sin uppmärksamhet till Automobilen. Eftersom den var tillverkad av trä var den täckt av samma ytskikt som möbler. Det var en enkel övergång som satte kursen för Meguiar's dominans i bilvaxbranschen idag.

Från hans första flaska av möbelpolish var frank Meguiar bestämd på en punkt; att han aldrig skulle sälja en enda produkt, om han inte var övertygad om att den var den bästa i sitt slag på marknaden. Till denna dag följer familjen den övertygelsen och som resultat har det genererat till miljoner av entusiastiska användare världen över. Familjen beskriver sina kunder som" galna fans"

När Frank Meguiar, Jr. Gick bort 1950 började hans tre söner som varit hans affärs partners att utveckla företaget. Den äldste sonen, Maurice blev Sales Manager, mellansonen Malcom (som är Barrys pappa) delade sin pappas kärlek till produkterna, därmed fortsatte han att utveckla och skapa nya produkter, tex. Meguiar's Cleaning Vax, som är det bäst säljande flytande vaxet i Amerika. Den yngste av de tre bröderna, Kenneth, var chef över produktionen. det var det perfekta partnerskapet och genom hårt arbete, engagemang och ledarskap klarade sig företaget genom sin andra generation.
 

I de tidiga åren var Meguiar's fönsterglansputs och vaxer menade för professionellt användande och användes i första hand av bilfabriker, bilhandlare, verkstäder och detaljhandlare. De flesta billackerare polerade sina bilar med Meguiar's produkter, och nästan alla bilar som ställdes ut på bilutställningar visade en reflekterande finish som uppnåtts med användandet av Meguiar's produktserie för professionellt bruk. På 60-talet blev bilutställningar allt vanligare även för privatentusiasterna och många besökare började känna igen att det var Meguiar's produkter som skapade den speciella brillianta hög-glänsande ytan. Fler och fler människor började att pressa återförsäljarna så att de skulle börja sälja Meguiar's Mirror Glaze produkter. Tvingad av sina entusiastiska kunders krav, introducerade familjen Meguiar's produkter anpassade även för den  privata  marknaden år 1973. Idag är Meguiar's produktfamilj den största på konsumentmarknaden.

Redan från början har Meguiar's varit  aktiva bilsamlare. Barry Meguiar säger, " vi är bilkillar som råkar vara inom bilvaxbranschen". Den ultimata upplevelsen för oss är när våra två passioner förenas i exalterade "Best Of Show" vinnare som använder våra produkter. Och nu är ju det en  återkommande förekomst. Vid förra årets 50-års jubileum av det prestigefulla Pebble Beach Concours dÉlegance, den mest berömda bilutställningen i världen, hade 21 av 25 vinnare använt sig av Meguiar's produkter för att uppnå ett perfekt, felfritt resultat.
 

Meguiar's sponsrar och bemannar över 150 bilutställningar och event över hela världen, som presenterar alla typer av samlarbilar, allt från hot rods och muskelbilar till exotiska sportbilar och gamla klassiker. Barry och hans fru Karen är själva personligt involverade i flera av de största utställningarna. Förutom detta stöder också familjen  mer än 1500 events hos olika bilklubbar varje år. Samt att  vid nästan varje bilutställning och på varje museum i landet använder man ett överflöd av Meguiar's produkter, som stolt hjälper till att bevara och visa upp värdefulla bilar.
 

Meguiar's förkärlek till bilsamlarhobbyn tar sig också uttryck genom  Amerikas radiovågor. Meguiar's On Air, ett internationellt multimedia sändningsbolag som når Tv, radio och internetpublik genom livesändningar från stora bilevents världen över. Programmen produceras tillsammans med nationella bolag och leds av olika programledare  tillsammans med Berry Meguiar. Meguiar's On Air låter millioner av lyssnare njuta av stora bilsamlarevent världen över. Barry är också programledare för Car Crazy radio på Talk America Radio Networks samt Car Crazy Television på speedvision. Han ger lyssnarna och tittarna sin bild från insidan av bilsamlarhobbyn.

För att värdesätta utvalda hobbyfantaster för år av vårdande och omhändertagande av sina bilar, har Familjen Meguiar skapat Meguiar's Award, vilken årligen hedrar en person som i sina handlingar gjort något som är betydelsefullt för bilsamlarhobby. Man utnämner honom eller henne som "årets person". Den kända bilarartisten Dennis Hoyt fick i uppdrag att skapa en träskulptur som delas ut för att hedra pristagarna. Några av vinnarna till Meguiar's Award har bland annat varit grundaren till Petersen Publishing, Robert E. Petersen; känd talseman för bilsamlarhobbyn, Bruce Meyer, och NBC:s Tonight Show, programledare Jay Leno.


Internationellt fortsätter Meguiar's att expandera globalt över hela världen vilket inkluderar ett huvudkontor i Hong Kong med underordnade kontor i Toronto, Paris och Sidney. Meguiar's har ett  starkt fokus på lärande och prestation, detta i kombination med hög produktkvalité har resulterat i stor respekt från biltillverkare som BMW och Mercedes-Benz vilka är partners till Meguiar's över hela världen. Meguiar's fungerar som en konsult till de flesta större biltillverkare i världen gällande lackkvalitet och lackförbättringsfrågor.  Meguiar's tillhandahåller också bilvårdsprodukter med anonyma etiketter till biltillverkare, för försäljning i deras eget namn genom sina egna återförsäljningsställen. Dagens högteknologiska "clear-coat finishes" kräver en komplett omskolning gällande hur man bevarar dessa ytor i utställningsskick. Meguiar's själva tillhandahåller fördjupad kunskap genom webbaserad lösningar, mobila utlärningscenters, detaljerade tekniska ritningar och instruktionsvideos.

Meguiar's ingenjörer arbetar i nära samarbete med billackstillverkare, biltillverkare, bilhandlare, bilvårdsföretag, verkstäder och detaljhandlare. Detta gör att produkterna är uppdaterade, kvalitativa och användarvänliga. Allt för att bibehålla konkuranskraften hos Meguiar's produkter.
 

Meguiar's huvudkontor ligger i Irvine, CA, men de tillverkar sina produkter i en 200,000-sq ft. Stor produktionsanläggning i Nashville, TN. All tillverkning sker under noga övervakning av företagets ordförande, Mike Meguiar och hans bror Frank. Sönerna till den andra generationens, Kenneth Meguiar.
 

Familjeföretaget tillverkar mer än 300 olika cleaners, polishes, vaxer, conditioners och skydd för hem, bilar, båtar, tåg och flygplan och för nästan alla andra typer av ytor. De fortsätter i Frank Meguiar's anda; att varje produkt som kommer från Meguiar's ska vara den bästa i sitt slag på marknaden.

 

Meguiars (Kem och rekondhuset)

Box 619
175 26 JÄRFÄLLA
Besöksadress
Veddestavägen 13
08-21 05 80