08-21 05 80 order@meguiars.se

– Varför gör Meguiar’s så många produkter?

Meguiar’s har en rad olika produkter, en del gör samma sak som andra men det är för att hitta produkter som passar alla kunder och alla kunders behov.

 

– Vilket är erat bästa vax?

Det beror på vad du menar med det ”bästa” för vad som är bäst för dig kan vara annorlunda för en annan

Vad är viktigast för dig ?

-Snabbhet? Ultimate Quik Wax spray är det ultimata mellan tvättarna
-maximal hållbarhet och vattenavstötande?
Ultimate Liquid Wax & Ultimate Paste Wax är “bäst”
-Föredrar du naturligt carnuba vax? Kommer du älska vårt Gold Class™ Carnuba Plus Wax
-kostnads/tids-sparande? Är det vår klassiska och beprövade allt i ett produkten Cleaner Wax

 

– Hur får jag bort små repor och hologram ifrån lacken?

Reporna som skadat din bil av olika anledningar och i olika storlekar poleras bort snabbt och effektivt med en Rubbing/Compund ifrån Meguiar’s breda sortiment. Dessa Rubbingar rengör lacken ifrån under-ytan defekter så som repor och oxideringar som uppkommit på lacken.

Hologram (så kallade Flammor) uppstår på en bil oftast då den är polerad med ojämnt tryck eller med ovan hand, det kan även hända den bästa när man avlägsnar repor och oxidationer ifrån bilens lack. Dock tar du enkelt bort dessa med hjälp av en av Meguiar’s olika Polishar som inte bara avlägsnar små repor eller ”flammighet” i lacken utan även skapar en otrolig lyster och djup i lacken.

 

– Vilken typ av trasa skall jag använda för att avlägsna polerrester eller vaxrester ifrån lacken?

Meguiar’s Supreme Shine Microfibre Towel är en otroligt mjuk trasa som lätt absorberar produkterna utan att göra åverkan på lacken när du torkar av din bil. Vanliga frottéhandukar är väldigt hårda i fibrerna jämfört med en microfibertrasa och skapar lätt små repor i din nypolerade lack.

 

Hur ofta bör jag vaxa min bil?

Hur ofta du bör vaxa din bil beror helt och hållet på hur du sköter om din bil och vad den utsätts för.
Normalt säger man att en bil bör vaxas ca 1-2 gånger om året och därefter tvättas regelbundet med förslagsvis Meguiar’s Wash & Wax som tillför extra vax till din bil när du tvättar den. Detta förlänger vaxets hållbarhet markant över tid..

 

NÄR & VARFÖR ska jag lera min bil?

Din bil utsätts för en massa olika påfrestningar under åren, surt regn med metallpartiklar, envisa tjärfläckar, bromsdammspartiklar ( så kallad flygrost ), trädavfällningar för att bara nämna några av dem.
När du drar handen över lacken på din nytvättade bil ska den kännas len som en glasskiva . Gör den inte det så har du fått en massa partiklar som fastnat på ytan. Dessa smutspartiklar avlägsnas snabbt och effektivt med hjälp av Meguiar’s Clay Bar som finns i olika förpackningar, bland annat med en Meguiar’s Quik Detailer som fungerar som ett glidmedel för leran när smutsen skall avlägsnas.