Lackskydd

Allt som skyddar lacken kan marknadsföras som lackskydd, även det enklaste sprayvax. Därför väljer vi på Meguiar’s att enbart kalla våra extremt hållbara och skyddande produkter för just lackskydd.

Hållbart keramiskt lackskydd

Det finns olika typer av lackskydd, uppbyggda på olika typer av beståndsdelar. Traditionellt sett har keramiska lackskydd varit väldigt komplicerade och endast ämnade för professionella användare. Av den anledningen har denna typ av lackskydd varit en väldigt dyr och kostsam investering för bilägaren. Men nu – efter flera års utveckling och med hjälp av modern teknik har vi på Meguiar’s tagit fram en exceptionellt hållbar, lättarbetad och dryg produkt som ger ett lackskydd med en hållbarhet i minst ett år* och som låter dig uppnå ett professionellt resultat hemma i garaget. Ytan lämnas len och blank och blir extremt vattenavstötande. Vårt lackskydd fungerar även utmärkt att använda på fälgar då den är otroligt kemikalieresistent! När du är ute efter grym vattenavrinning och långvarig hållbarhet finns produkterna i vår Hybrid Ceramic-serie som ger överlägsen avrinning samtidigt som de lämnar ett riktigt bra och långvarigt skydd. Denna serie är utvecklad för att tillsammans arbeta för det ultimata underhållet av ditt keramiska lackskydd.

Lackskydd som utförs hos en professionell rekond-firma kan ha en längre hållbarhet och skydda bilen över lång tid. Var noggrann med att ta reda på vilken typ av produkter som används på din bil, framför allt för att kunna ge hållfastheten optimala förutsättningar genom rätt typ av underhåll. Viktigt att tänka på, både vid hemma-rekond eller om du väljer att låta en professionell utförare lägga ditt lackskydd, är att låta skyddet härda ordentligt innan första tvätt. Generellt sett brukar rekommendationen vara minst sju dagar.

Fördelar med lackskydd

Fördelarna med att lägga ett lackskydd på din bil är många. Ett lackskydd hjälper till att skydda bilens lack mot skador såsom repor, solblekning och kemikalier. Detta håller bilen i bättre skick över längre tid och ökar värdet på bilen om du vill sälja den vidare. Många lackskydd ger en glansig finish på bilen, vilket kan göra den mer attraktiv och höja dess estetiska värde. Lackskyddet gör det enklare att tvätta bilen eftersom det skyddar lacken mot smuts och föroreningar, motverkar att smutsen fastnar i lacken och i stället lägger sig ovanpå den glatta ytan som lackskyddet ger. Detta sparar både tid och energi vid tvätt. Lackskydd kan hålla så pass länge som upp till fem år eller längre, vilket ger långvarigt skydd för bilen. Detta kan vara särskilt användbart för personer som inte tvättar sin bil så ofta eller som bor i områden med hårda väderförhållanden. Normalt sett vid daglig körning av fordonet behöver man göra en återbehandling av lacken ungefär var 18:e månad och även vara noggrann med underhållet mellan behandlingarna. En bil med välbevarad lack kan vara mer attraktiv för köpare och kan öka bilens värde vid försäljning. Lackskydd kan därför vara en bra investering om du tänker sälja din bil inom en snar framtid.

*med rätt typ av underhåll