Keramiskt lackskydd

Allt som skyddar lacken kan marknadsföras som lackskydd, även det enklaste sprayvax. Därför väljer vi på Meguiar’s att enbart kalla våra extremt hållbara och skyddande produkter för just lackskydd.

Hållbart keramiskt lackskydd

Det finns olika typer av lackskydd, uppbyggda på olika typer av beståndsdelar. Traditionellt sett har keramiska lackskydd varit väldigt komplicerade och endast ämnade för professionella användare. Av den anledningen har denna typ av lackskydd varit en väldigt dyr och kostsam investering för bilägaren. Men nu – efter flera års utveckling och med hjälp av modern teknik har vi på Meguiar’s tagit fram en exceptionellt hållbar, lättarbetad och dryg produkt som ger ett lackskydd med en hållbarhet i minst ett år* och som låter dig uppnå ett professionellt resultat hemma i garaget. Ytan lämnas len och blank och blir extremt vattenavstötande. Vårt lackskydd fungerar även utmärkt att använda på fälgar då den är otroligt kemikalieresistent! När du är ute efter grym vattenavrinning och långvarig hållbarhet finns produkterna i vår Hybrid Ceramic-serie som ger överlägsen avrinning samtidigt som de lämnar ett riktigt bra och långvarigt skydd. Denna serie är utvecklad för att tillsammans arbeta för det ultimata underhållet av ditt keramiska lackskydd.

Lackskydd som utförs hos en professionell rekond-firma kan ha en längre hållbarhet och skydda bilen över lång tid. Var noggrann med att ta reda på vilken typ av produkter som används på din bil, framför allt för att kunna ge hållfastheten optimala förutsättningar genom rätt typ av underhåll. Viktigt att tänka på, både vid hemma-rekond eller om du väljer att låta en professionell utförare lägga ditt lackskydd, är att låta skyddet härda ordentligt innan första tvätt. Generellt sett brukar rekommendationen vara minst sju dagar.

Fördelar med lackskydd

Fördelarna med att lägga ett lackskydd på din bil är många. Ett lackskydd hjälper till att skydda bilens lack mot skador såsom repor, solblekning och kemikalier. Detta håller bilen i bättre skick över längre tid och ökar värdet på bilen om du vill sälja den vidare. Många lackskydd ger en glansig finish på bilen, vilket kan göra den mer attraktiv och höja dess estetiska värde. Lackskyddet gör det enklare att tvätta bilen eftersom det skyddar lacken mot smuts och föroreningar, motverkar att smutsen fastnar i lacken och i stället lägger sig ovanpå den glatta ytan som lackskyddet ger. Detta sparar både tid och energi vid tvätt. Lackskydd kan hålla så pass länge som upp till fem år eller längre, vilket ger långvarigt skydd för bilen. Detta kan vara särskilt användbart för personer som inte tvättar sin bil så ofta eller som bor i områden med hårda väderförhållanden. Normalt sett vid daglig körning av fordonet behöver man göra en återbehandling av lacken ungefär var 18:e månad och även vara noggrann med underhållet mellan behandlingarna. En bil med välbevarad lack kan vara mer attraktiv för köpare och kan öka bilens värde vid försäljning. Lackskydd kan därför vara en bra investering om du tänker sälja din bil inom en snar framtid.

Hybrid Ceramic-serien från Meguiar’s

När det kommer till att välja rätt produkter för att underhålla och skydda din bils lack, är Meguiar’s Hybrid Ceramic-serie ett utmärkt val. Den här serien kombinerar fördelarna med traditionellt lackskydd med den senaste keramiska teknologin. Den här banbrytande kombinationen resulterar i en produktlinje som erbjuder högsta möjliga skydd och hållbarhet, med ett glansigt och slående resultat.

Produkterna i Hybrid Ceramic-serien är enkla att applicera och kan göras av vem som helst, ingen tidigare erfarenhet krävs. För att ytterligare förenkla processen har vi tagit fram en steg-för-steg guide för hur du använder våra produkter, från förberedelse till underhåll. På så sätt kan du känna dig trygg i att du får mest möjliga skydd och bästa möjliga resultat.

Meguiar’s har också tagit fram produkter speciellt anpassade för underhåll av keramiskt lackskydd. Dessa produkter är utformade för att bibehålla det skyddande skiktets hållbarhet och utseende, och för att garantera att bilen ser ny ut även efter flera år.

Det ultimata lackskyddet för din bil

Ett lackskydd från Meguiar’s ger inte bara din bil ett vackert, glänsande utseende, utan det ger också ett hållbart och långvarigt skydd. Vi tror på våra produkter och vi vet att de gör skillnad. Oavsett om du är en entusiastisk hemmafixare eller en professionell bilvårdsspecialist, kommer du att upptäcka fördelarna med Meguiar’s lackskydd.

Meguiar’s har varit i bilvårdsbranschen i över hundra år och våra produkter reflekterar den kunskap och erfarenhet vi samlat på oss under dessa år. Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och teknologier för att ge våra kunder det bästa lackskyddet på marknaden.

Investerar du i ett keramiskt lackskydd från Meguiar’s, investerar du i din bils framtida skönhet och skydd. Börja med att ge din bil det ultimata skyddet den förtjänar, börja med Meguiar’s.

Frågor och svar om lackskydd

Vad menas med keramiskt lackskydd?

Keramiskt lackskydd är ett lackskyddsmedel som består av en keramisk komponent, ofta kiseldioxid (SiO2). Denna keramiska komponent ger ett mycket hårt och hållbart skydd, vilket resulterar i överlägsen glans, skydd mot yttre påverkan och hydrofobicitet (vattenavstötande egenskaper).

Hur länge håller ett keramiskt lackskydd?

Det beror på flera faktorer, såsom kvaliteten på skyddet, hur väl det underhålls och de yttre förhållandena bilen exponeras för. Generellt sett kan ett keramiskt lackskydd från Meguiar’s hålla i minst ett år med rätt typ av underhåll.

Vad är skillnaden mellan ett traditionellt vax och ett keramiskt lackskydd?

Traditionella vaxer ger en bra glans och ett visst skydd mot elementen, men har en betydligt kortare hållbarhet jämfört med ett keramiskt lackskydd. Keramiskt lackskydd ger en hårdare och mer hållbar skyddsbarriär mot yttre påverkan och har dessutom överlägsna hydrofobiska egenskaper.

Hur ofta bör jag underhålla mitt keramiska lackskydd?

Detta kan variera beroende på olika faktorer, men vi rekommenderar generellt att du utför underhåll på lacken ungefär var 18:e månad. Det är även viktigt att vara noggrann med underhållet mellan behandlingarna för att få ut det mesta av ditt lackskydd.

Kan jag applicera ett keramiskt lackskydd själv?

Ja, produkterna i Meguiar’s Hybrid Ceramic-serie är utformade för att vara lätta att applicera och kräver ingen tidigare erfarenhet. Vi erbjuder också en steg-för-steg guide för att hjälpa dig genom processen.