Hur gör man en motortvätt ?

Att ha ett rent och fräscht motorrum hjälper till att förlänga motorns livslängd, förbättra utseende och ytfinish. Genom att rengöra motorutrymmet regelbundet förhindrar du onödigt slitage på motorns olika delar. Detta kan göras på olika sätt och vilket som passar bäst för just din bil beror på flera olika faktorer och det är viktigt att följa råden från bilens tillverkar när det kommer till att grundligt rengöra motorrummet.

Så här går du till väga för att tvätta motorn på din bil:

  • Stäng av motorn och låt den svalna helt. Det är av yttersta vikt att motorn är helt sval innan tvätt och rengöring påbörjas eftersom en varm motor kan orsaka vissa rengöringsmedel och avfettningar att reagera på värme och orsaka defekter på varma ytor.
  • Ta bort allt löst skräp och smuts från motorutrymmet så som gamla torkade löv. En mjuk borste eller trasa kan vara till hjälp.
  • Täck över känsliga delar i motorn, som till exempel batteri, säkringsdosa och öppna luftfilter för att sedan spraya på Engine Cleaner som är säker att använda på motorns alla delar, även plast och gummi. Den löser upp tuff smuts och oljor och lämnar en ren yta. För riktigt tuffa lämningar under motorhuven kan en borste behövas för att lösa dessa. Skölj motorn med vatten.
  • Avsluta med att använda vår Engine Dressing för att återfukta både plast och gummi samt att återskapa blanka och glansfulla ytor i motorrummet. Spraya generöst på alla delar av motorn medan den fortfarande är blöt och låt det självtorka. Vid eventuellt överflöd eller ojämn applicering, spraya en liten mängd i en mikrofiberduk och eftertorka. Rena metalldetaljer får en fantastisk finish med hjälp av All Metal Polish. Din motor kommer se som ny ut!

Motorrengöring – viktigt att tänka på när

Det viktigaste vid motorrengöring är att se till att motorn är helt sval innan du sätter i gång, att känsliga el-komponenter skyddas och att i det fall du använder högtryckstvätt spolar med försiktighet kring motorns känsligare delar. Sedan är det bara att börja tvätta! Var inte rädd för att testa att rengöra motorrummet på din bil, det kommer definitivt bidra till ett fräscht helhetsintryck av skicket på din bil! Även vardagligt underhåll som oljekontroller, påfyllning av spolarvätska och annan skötsel blir både enklare och trevligare att utföra när det är rent och fint. Ett rent motorrum kan även bidra till att motverka olyckor som till exempel bränder i motorutrymmet. När du väl rengjort motorn grundligt och noggrant en gång kommer det bli väldigt enkelt att underhålla det fina skicket!