Polera bilen

Att polera bilen kan tyckas både komplicerat och utmanande om man aldrig testat förut och det kan kännas svårt att veta vilka medel som ska användas. Polering bör ske i flera olika steg för att uppnå bästa tänkbara resultat där repor och defekter avlägsnas, färgintensiteten fördjupas och lystern förstärks. Mest effektivt är naturligtvis att polera med maskin men i Meguiar’s sortiment finns även gott om produkter som fungerar alldeles utmärkt att använda för hand.

 

 • Nyhet

  Mer infoKöp

 • Plastflaska med rosa innehåll. etikett i flera starka färger som glittrar

  Mer infoKöp

 • Slut i lager
  Svart flaska som visar en före och efterbild på en röd motorhuv som polerats

  Ultimate Compound

  289.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Svart flaska med gula detaljer bild på svart blank bil med silverfärgade fälgar

  Ultimate Polish

  289.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Svart kartong med gröna och silverfärgade detaljer med före och efterbild på en polerad motorhuv

  3 in 1 Wax

  399.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Svart plastflaska med vita och röda detaljer

  Scratch X 2.0

  259.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Röd skumgummitrissa

  DA Foam Cutting Disc

  249.00 SEK289.00 SEK

  Mer info

 • Svart polertrissa, Skumgummi, vaxtrissa, Lackskyddstrissa

  DA Foam Finishing Disc

  269.00 SEK299.00 SEK

  Mer info

 • Gul skumgummitrissa

  DA Foam Polishing Disc

  269.00 SEK299.00 SEK

  Mer info

 • Vit mikrofiber, Polertrissa, 3",5" , 6", Mikrofibertrissa, 2-pack

  DA Microfiber Cutting Pad 2-pack

  349.00 SEK599.00 SEK

  Mer info

 • Vit mikrofiber, Polertrissa, 3", 5", 6", Mikrofibertrissa, 2-pack

  DA Microfiber Finishing Pad 2-pack

  299.00 SEK599.00 SEK

  Mer info

Polering i flera steg

Första steget är en grundlig rengöring och tvätt av fordonet, kika gärna i vår tvätt-guide om vad som är viktigt att tänka på. När fordonet är tvättat och fritt från orenheter är det viktigt att kontrollera ytan med fingertopparna för att upptäcka små, små defekter som inte kunnat tvättas bort. Dessa tas enkelt bort med lera tillsammans med en smörjande detailer. Det är inte bara proffsen som använder sig av lera, det är en enkel och säker metod även för hobbypoleraren! En helt ren lack är förutsättningen för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Nu är det dags att börja med en rubbing. En rubbing, eller compound som det också kallas, är en slipande produkt som kan ta bort repor och defekter och som även råder bot på oxiderad lack. I Meguiar’s sortiment finns Ultimate Compound, en aggressiv produkt som råder bot på de mest nedgångna lackerna. Den fungerar att användas för hand, men kommer att ge snabbare resultat med en polermaskin och rätt typ av trissa. Med moderna oscillerande polermaskiner är det i stort sett omöjligt att skada lacken då de inte genererar lika mycket värme som dåtidens roterande maskiner. Till en riktigt sliten, oxiderad och repig lack används vår rubbing med fördel tillsammans med en mikrofibertrissa som avverkar defekter snabbt och effektivt. Är lacken i bättre skick räcker det med en snällare skumgummitrissa. Beroende på hur sliten lacken är behöver den olika lång bearbetningstid. För att resultatet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att arbeta metodiskt med överlappande rörelser i raka linjer över små paneler åt gången över lacken. Torka av medlet med en mikrofibertrasa med jämna mellanrum. När du är nöjd med resultatet, reporna är borta och eventuell oxidering försvunnit är det dags för steg två – polish. Polishen tillför det där lilla extra djupet i lacken, ger intensiv glans och tar bort de där sista små ytliga defekterna som kan finnas kvar i lacken. Den förbereder även lacken för det typ av skydd som man sedan väljer att lägga på. Våra polisher är enkla att arbeta ut över lacken för hand men vill man vara tidsbesparande så rekommenderar vi att använda en polermaskin. Här bör man arbeta enligt samma metod, med överlappande rörelser i mindre paneler åt gången precis som med rubbingen och på samma sätt torka av överflödig produkt med en mikrofibertrasa. Viktigt att tänka på, både vid rubbing, polish och även med vax eller annat lackskydd, är att använda så lite produkt som möjligt. Alla Meguiar’s produkter är extremt dryga vilket gör att överdosering endast försvårar arbetet snarare än att det ger bättre effekt. Börja därför alltid med en liten mängd för att fylla på vid behov. Detta kommer göra poleringen av bilen mycket enklare och roligare!

Nu när bilen är blank, så gott som repfri och i ett fint skick vill man ju gärna att den förblir så över tid. För även om bilvård är det roligaste vi vet på Meguiar’s så är själva poleringen en tidskrävande aktivitet som ingen vill göra för ofta. Då är det perfekt att det finns en mängd olika produkter för att bevara detta fina resultat som nu uppnåtts! Välj mellan olika typer av vax beroende på vilket resultat som eftersträvas.

Polering i ett enda steg

För den som inte vill lägga allt för mycket tid på flera olika steg när det kommer till bilpolering finns vårt effektiva 3 i 1-vax som gör hela polerjobbet i ett enda steg. Är din bil i fint skick utan grövre defekter och du är ute efter en snabb och enkel lösning men är inte nödvändigtvis eftersträvar riktigt intensiv show car-glans är det definitivt den ultimata produkten! Det är egentligen ett vax som berikats med egenskaperna både från rubbing och polish för att ge snabba och enkla resultat. För den här produkten gör polertrissan hela skillnaden. Väljer du en aggressiv trissa kommer du att avverka mer defekter men inte uppnå samma glans i lacken, medan en mjukare skumtrissa ger högre glans men inte lika effektiv avverkning av repor. Tillvägagångsättet är detsamma som för polering i fler steg, små paneler av bilen åt gången, metodiskt överlappande i raka linjer och avtorkning med jämna mellanrum. Produkten för ett maximalt resultat med minimal ansträngning!

Vanliga frågor om polera bilen

Hur ofta bör man polera sin bil?

Hur ofta du bör polera din bil beror på bilens skick, hur ofta den används, var den förvaras och de förhållanden den utsätts för. Generellt sett, för bilar som används dagligen och utsätts för normala vägförhållanden, rekommenderas det att polera bilen minst en gång om året. Om bilen dock står parkerad i ett garage större delen av tiden och sällan utsätts för tuffa förhållanden, kan polering ske mer sällan.

Vilka verktyg och produkter rekommenderas för bilpolering?

För bästa resultat bör man använda kvalitetsprodukter och verktyg vid bilpolering. Ett polermedel anpassat för bilens lacktyp och skick är essentiellt. För handpolering behövs mjuka mikrofiberdukar eller poleringspads. För maskinpolering rekommenderas en roterande eller excenterpolermaskin. Olika pads (som grova, medel eller fina) kan användas beroende på lackens skick och det önskade resultatet. Det är viktigt att noggrant följa instruktionerna på polermedelsprodukten och att alltid testa på ett litet område först.

Varför ska man polera sin bil?

Att polera bilen innebär att man tar bort ytliga repor, oxidationslager och andra ojämnheter från lacken. Det hjälper till att återställa bilens ursprungliga glans och lyster. Dessutom skapar poleringen en jämn yta som reflekterar ljuset bättre, vilket resulterar i en djupare och mer glänsande finish. Polering kan också förbereda ytan för en vaxning, vilket ger ytterligare skydd mot yttre påverkan.