Polera bilen

Att polera bilen kan tyckas både komplicerat och utmanande om man aldrig testat förut och det kan kännas svårt att veta vilka medel som ska användas. Polering bör ske i flera olika steg för att uppnå bästa tänkbara resultat där repor och defekter avlägsnas, färgintensiteten fördjupas och lystern förstärks. Mest effektivt är naturligtvis att polera med maskin men i Meguiar’s sortiment finns även gott om produkter som fungerar alldeles utmärkt att använda för hand.

 

Polering i flera steg

Första steget efter en grundlig rengöring och tvätt av fordonet, är rubbing. En rubbing, eller compound som det också kallas, är en slipande produkt som kan ta bort repor och defekter och som även råder bot på oxiderad lack. När man känner sig nöjd med ytan är det dags för polish, den där lilla extra touchen som polerar ytan för att uppnå djup, intensitet och glans i lacken. När detta är gjort är lacken redo för ett bilvax eller ett lackskydd som kommer hålla din bil blank och göra underhållet av bilen mycket enklare.

Polering i ett enda steg

För den som inte vill lägga allt för mycket tid på flera olika steg när det kommer till bilpolering finns vårt effektiva 3 i 1-vax som gör hela polerjobbet i ett enda steg. Är din bil i fint skick utan grövre defekter och du är ute efter en snabb och enkel lösning men är inte nödvändigtvis eftersträvar riktigt intensiv show car-glans är det definitivt den ultimata produkten!