Bilschampo för bilvård

Alla Meguiar’s bilschampon är pH-neutrala och speciellt anpassade för att vårda och skydda lacken på din bil. Vilket bilschampo du ska välja beror naturligtvis på vilket resultat du vill uppnå.

Olika typer av bilschampo

Vill du ha riktigt rent för vidare behandling eller eftersöker du en smidig allt-i-ett lösning där du samtidigt som du tvättar bilen även påför skydd? I vårt breda sortiment finns något för allas behov när det kommer till biltvätt, tuffa förtvättsmedel och härligt skummande och glansgivande tvättprodukter. Ibland räcker det med att bara spola av bilen och andra gånger krävs mer bearbetning och det är därför vi på Meguiar’s erbjuder så många olika varianter av bilschampo.

På Meguiar’s skyndar vi långsamt. När en produkt når marknaden har den genomgått en omfattande produktutveckling samt en mängd tester för att säkerställa våra högt ställda kvalitetskrav. Detta gäller naturligtvis även våra bilschampon eftersom vi alltid strävar efter att kunna erbjuda marknadens bästa bilvårdsprodukter.

Tvätta

Tvätta din bil med ett specialutformat bilschampo. Diskmedel och tvättmedel avlägsnar allt typ av skydd från lacken, torkar ut och resulterar i förlust av glans och djup. Alla Meguiar’s bilschampon bidrar till att få din bil att se fantastisk ut, utan risk för att skada eller torka ut lacken. Våra pH-neutrala schampon är skonsamma både mot dig och miljön.

Rengöra

Efter att du tvättat bilen bör du undersöka lacken genom att dra med fingertopparna över lacken för att upptäcka eventuella bundna föroreningar så som trädsav, flygrost eller asfaltsprickar som inte kunnat tvättas bort. Dessa sista rester tas enkelt bort med lera och lämnar en fläckfri och blank yta redo för vidare behandling som till exempel polering eller vaxning. Bunden smuts som inte kan avlägsnas i tvättsteget kommer med tiden att förstöra glansen och lämna ett trist och matt utseende, så våga testa lera, det är inte alls bara för proffsen!

Är ytan väldigt sliten eller oxiderad kan du behöva använda dig av en rubbing/compound för att effektivt avlägsna djupare defekter och repor. Använder du dig av en polermaskin kom då ihåg att valet av trissa har stor betydelse för resultatet!