Läderrengöring i bilen

En bil med läderinteriör förmedlar en känsla av lyx. Det är ett slitstarkt material som tål många års användning förutsatt att det tas omhand på rätt sätt. Att rengöra och återfukta sin läderklädsel är en avgörande del i att få den att hålla år efter år och att låta den att bibehålla sin vackra naturliga lyster.

 • Svart flaska med gul och grå etikett. Sprayflaska. Gult spraymunstycke. Ultimate Leather Detailer

  Mer infoKöp

 • Svart kartong med bild på brun läderinredning bilsäten

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med bild på blanka och matta lädersäten i bilinteriör

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med bild på blanka lädersäten i bilinteriör

  Mer infoKöp

 • Svart pumpflaska med bild på beiga mjuka lädersäten i bil

  Mer infoKöp

Lädervård

Att rengöra ytan förhindrar slitage orsakat av smutspartiklar, enklast är att försiktigt dammsuga ytan och eventuellt använda en mjuk läderborste vid behov. Återfuktning är ytterligare en viktig del för att förhindra att lädret torkar ut och spricker. Som ett avslutande steg behöver lädret en skyddande yta som förhindrar uttorkning och skyddar mot UV-strålar. Våra produkter lämnar lädret med en elegant sidenmatt finish!

Äkta läderklädsel inte helt vanligt i bilinredningar idag utan många interiörer är antingen ytbehandlade eller tillverkade av konstläder. Den vanligaste typen av läder i bilinredningar är sk. spaltläder, ett underlager av äkta läder som behandlas med någon typ av lack eller polyuretan och ges karaktär genom texturering. På en sådan klädsel kommer inte näringsämnena i en läderbehandlingsprodukt kunna tränga igenom och absorberas, däremot kan dessa produkter inte heller skada ytan.

Äkta läderklädsel inte helt vanligt i bilinredningar idag utan många interiörer är antingen ytbehandlade eller tillverkade av konstläder. Den vanligaste typen av läder i bilinredningar är s.k. spaltläder, ett underlager av äkta läder som behandlas med någon typ av lack eller polyuretan och ges karaktär genom texturering. På en sådan klädsel kommer inte näringsämnena i en läderbehandlingsprodukt kunna tränga igenom och absorberas, däremot kan dessa produkter inte heller skada ytan.

Meguiar’s läderrengöring för bilar

Meguiar’s lädersortiment erbjuder allt från rengörande till återfuktande produkter som kommer hålla ditt läder i toppskick och låta dig njuta av det över tid. När det kommer till att vårda sitt läder är rengöringen den viktigaste delen.

Ultimate Leather Detailer är en skonsam produkt som rengör och tar bort smuts på ett effektivt sätt. Vill du ha rengöring, återfuktning och skydd i ett enda steg? Då är detta alternativ för dig! Passar perfekt om du vill underhålla både utseendet och känslan.

Ultimate Leather Balm – ett balsam som både rengör och skyddar lädret! Produkten innehåller bland annat kokos och jojobaolja vilket ger ett föryngrat utseende och luktar gott. Här har du också ett UV-skydd som skyddar mot solblekning. När du köper produkten kommer det med en appliceringskudde.

Gold Class Leather Cleaner gör det både roligt och enkelt att rengöra läderinteriör! Fungerar även på skinn och vinyl. Du får bort fläckar och smuts på ett effektivt sätt och resultatet ger en riktig nybilskänsla. 

Gold Class Leather Conditioner vill du ha lädret lika mjukt som det var när du köpte bilen? Då är detta något för dig. Aloe Vera i kombination med fuktgivande oljor gör materialet härligt och mjukt samtidigt som du får UV-skydd som förhindrar att lädret torkar ut av solens strålar.

Gold Class Rich Leather ger dig en komplett läderbehandling i ett. Rengör, återställ och skydda din läderinteriör på ett enkelt sätt! Produkten kladdar inte och lämnar inga vita rester vilket gör att den fungerar utmärkt på perforerat läder och över sömmarna.

Att rengöra läder i bilen

Att ta hand om de delarna av bilens interiör som är i läder är en viktig del av bilvård. Läder är inte bara en lyxig och elegant yta, utan fyller också en funktionell roll i komfort och hållbarhet för bilen. Du ser till att materialet får behålla sin glans och mjukhet samtidigt som du behåller fördelarna som finns med att ha läder som material.

Läder som har blivit smutsigt eller slitet kan vara obekvämt att sitta på, så för att säkerställa många långa och bekväma bilturer bör du hålla ytorna i gott skick redan från början. Skulle du någon gång få för dig att sälja din bil spelar även lädret skick en stor roll i bilens värde.

Läder är känsligt för fläckar, smuts och annat som kan nöta på materialet. Genom att använda rätt produkter för rengöring och återfukta lädret kan du förebygga slitage och förlänga livstiden på materialet.

Vad du behöver för att rengöra lädret i bilen

 • Dammsugare

För att inte riskera att dra smuts mot lädret är det viktigt att du använder en dammsugare innan du applicerar produkt på ytorna. Om du har smuts kvar kan det orsaka skador och repor på lädret.

 • Lädervårdsprodukt

Välj alltid en högkvalitativ produkt som är speciellt anpassad för lädervård/rengöring av just bilinteriör. En bra produkt innehåller inga starka kemikalier som kan skada ytan.

 • Läderbalsam/skyddsmedel

Är det så att du har valt en produkt som endast rengör behöver du använda ett läderbalsam för att skydda lädret mot slitage. Välj ett medel som återställer materialets naturliga oljor.

En ren och torr mikrofiberduk passar perfekt när du ska applicera n produkt jämnt på läderytorna. Visste du att det går att tvätta mikrofiberdukar så att de blir som nya igen? Du kan läsa mer om hur du tvättar dina mikrofiberdukar på rätt sätt här.

Så gör du

 1. Dammsug alla ytorna ordentligt.
  Säkerställ att det inte finns smuts, grus eller damm på ytorna du ska behandla.
 2. Applicera produkt på en mikrofiberduk.
  Jobba in produkten med mjuka, cirkulära rörelser. Kontrollera att du täcker hela ytan och inte bara en del (om du till exempel har en fläck du vill få bort). Tar du bara en del av ytan kan det göra färgen ojämn. Läs instruktionerna på förpackningen noga för att se hur mycket produkt du ska använda.
 3. Låt verka enligt instruktionerna.
 4. Torka av produkten med en ren mikrofiberduk.
  Ta bort eventuell överflödig produkt. Var noga med att inte torka för hårt utan använd lätta, mjuka rörelser.
 5. Applicera läderbalsam/skydd.
  Detta är endast om du använt en produkt som endast rengör i första steget. Använd en mikrofiberduk och applicera jämnt på lädret.
 6. Låt balsamet/skyddet verka enligt instruktioner på förpackningen.

Genom att följa våra tips och råd samt använda högkvalitativa produkter kan du bevara lädrets utseende över tid. Lädervård och läderrengöring av bilens interiör är viktigt för att behålla känslan av lyx och exklusivitet samtidigt som du säkerställer komfort och slipper onödiga kostnader som kan komma av bristande lädervård av bilen.

Frågor och svar om läderrengöring

Vilken är den bästa lädervården för bilar?

När det kommer till billädervård finns det många varianter på marknaden. Vi på Meguiar’s erbjuder högkvalitativa produkter utan starka kemikalier som kan skada lädret. Vårt sortiment innehåller både rengöring, läderbalsam/skydd och allt-i-ett produkter!

Måste jag utföra läderrengöring av bilens interiör?

Det är såklart inget krav, men vill du behålla lädrets utseende och säkerställa att materialet håller över tid är det viktigt att se till att vårda lädret med jämna mellanrum.

Är lädervård i bilen svårt?

Nej, det är inte alls svårt! Med rätt produkter går det snabbt och du skyddar bilens läder på ett effektivt och förebyggande sätt.