Läder

En bil med läderinteriör förmedlar en känsla av lyx. Det är ett slitstarkt material som tål många års användning förutsatt att det tas omhand på rätt sätt. Att rengöra och återfukta sin läderklädsel är en avgörande del i att få den att hålla år efter år och att låta den att bibehålla sin vackra naturliga lyster.

Lädervård

Meguiar’s lädersortiment erbjuder allt från rengörande till återfuktande produkter som kommer hålla ditt läder i toppskick och låta dig njuta av det över tid. När det kommer till att vårda sitt läder är rengöringen den viktigaste delen. Att rengöra ytan förhindrar slitage orsakat av smutspartiklar, enklast är att försiktigt dammsuga ytan och eventuellt använda en mjuk läderborste vid behov. Återfuktning är ytterligare en viktig del för att förhindra att lädret torkar ut och spricker. Som ett avslutande steg behöver lädret en skyddande yta som förhindrar uttorkning och skyddar mot UV-strålar. Våra produkter lämnar lädret med en elegant sidenmatt finish!

Äkta läderklädsel inte helt vanligt i bilinredningar idag utan många interiörer är antingen ytbehandlade eller tillverkade av konstläder. Den vanligaste typen av läder i bilinredningar är sk. spaltläder, ett underlager av äkta läder som behandlas med någon typ av lack eller polyuretan och ges karaktär genom texturering. På en sådan klädsel kommer inte näringsämnena i en läderbehandlingsprodukt kunna tränga igenom och absorberas, däremot kan dessa produkter inte heller skada ytan.