Vinylglans

Blankt, matt eller sidenfinish – vad du än föredrar kan du få bilens vinyl- och plastytor att se ut precis som du vill med Meguiar’s olika vinylglanser. Flera av våra produkter fungerar både på bilens in- och utvändiga plastdetaljer för enkelt underhåll och skydd.

 • Lila flaska med vinylglans

  Mer infoKöp

 • svart sprayflaska med gula detaljer

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska som visar en instrumentpanel mot lila bakgrund

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med röd etikett

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med gula detaljer

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med lila detaljer som visar en bild av en instrumenpanel

  Mer infoKöp

 • Kampanjpris!
  Plastburk med lock med en bild som visar en bilratt och delar av instrumentpanel mot lila bakgrund

  Quik Interior Detailer Wipes

  129.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Svart flaska med bild på en instrumentpanel och en stötfångare.

  Mer infoKöp

Meguiar’s vinylglans

Blankt, matt eller sidenfinish – vad du än föredrar kan du få bilens vinyl- och plastytor att se ut precis som du vill med Meguiar’s olika vinylglanser. Samtidigt som bilen ser riktigt fräsch och välvårdat ut så skyddar våra vinylprodukter mot den stora fienden – blekning! Särskilt utsatta är bilens utvändiga plast- eller vinylytor. Gråa, matta och tråkiga plastdetaljer drar ner hela intrycket av bilens utseende. Alla våra vinylsprayer är enkla att använda och ger, förutom en snygg finish, även ett fantastiskt UV-skydd. Detta förhindrar att det blir dammigt och ger även skydd mot solens starka strålar som annars kan bleka och torka ut dessa ytor.

Supreme Shine Hi-gloss Protectant är en produkt med UV-skydd som förhindrar för tidigt åldrande på både plast och vinyldetaljer samtidigt som du kan rengöra och få ett snyggt, högglansigt resultat.  

Quik Detailer Interior bevarar både känslan och utseendet på material såsom vinyl, plast, klädsel, gummi etc. den är fettfri och ger ett naturligt resultat samtidigt som den doftar gott! 

Natural Shine Protectant är något för dig om du vill ha däck- och vinylglans i samma produkt! Den tar bort smuts, UV-skyddet förhindrar blekning och uttorkning samt ger tillbaka nybilskänslan på detaljerna.   

Ultimate Insane Shine Protectant vill du ha riktigt blanka ytor i bilens interiör? Då är den här produkten ett självklart val! Du får möjlighet att fixa utseendet på till exempel instrumentbräda, lister och dörrpaneler på ett snabbt och smidigt sätt.  

Ultimate Interior Detailer rengör och skyddar i ett enda enkelt steg. Du får ett ultimat UV-skydd och en matt finish. Produkten torkar snabbt så att du inte behöver få fläckar på händer eller kläder.   

Quik Interior Detailer Wipesför ett enkelt och smidigt underhåll mellan städningarna finns våra oerhört populära wipes. De är perfekt att ha lätt tillgängliga i kupén när du snabbt behöver fräscha upp inne i bilen. De går att använda på flertalet olika material, till exempel vinyl, plast och audiovisuell utrustning. Fettfria, ger ett naturligt utseende och doftar fräscht! 

Ultimate Protectant Dash & Trim är perfekt om du vill ge liv åt solblekt plast eller vinyl. Den ger långvarig glans och skydd och ger tillbaka samma färg som materialet hade när du köpte bilen! 

Smaken är olika, därför har våra vinylglanser olika slutresultat. Vill du åt en lite mer exklusiv känsla kan du välja vår sidenmatta glansspray, älskar du högblankt finns en produkt även för det! Med Meguiar’s glansprodukter behöver du inte oroa dig för att tappa ratten eller glida på pedalerna, våra vinylsprayer lämnar ingen hal yta även när det blir blankt! 

Skydda bilens plast- och vinyldetaljer

Att ta hand om bilens vinyl- och plastdetaljer både in- och utvändigt ger en nybilskänsla som även har en värdehöjande effekt om du i framtiden beslutar dig för att sälja bilen. Se till att alltid välja högkvalitativa produkter specifikt för vinyl. Det är viktigt eftersom andra produkter kan lämna ränder efter sig vilket i sin tur kommer innebära mer jobb för dig. Vinylglans för kan även användas på vinyldetaljer i din båt och alla produkter som vi på Meguiar’s har i vårt sortiment är enkla att använda.

Vad du behöver:

 • Vinylglans. 

Välj en produkt som är specifikt för vinyl och matchar ditt behov. Vill du ha en högglansig yta, rengöra och skydda eller göra en snabb avtorkning? Vi har produkter för allt.

Se till att den är ren och torr. Använder du en duk som inte har tvättats mellan användningarna riskerar du att det finns rester av smuts eller grus kvar vilket an repa vinylen.  

Så gör du:

Processen att applicera vinylglans är väldigt enkel med alla våra produkter och går att genomföra i två enkla steg:

 1. Applicera produkt på ytan du vill rengöra.
  Var noga och applicera produkten på en hel yta och inte bara på ett ställe om du till exempel vill ta bort en fläck. Det kan leda till att färgen på ytan blir ojämn eftersom endast en del av den har behandlats.  
 2. Torka av med en ren och torr mikrofiberduk.
  Använd mjuka, cirkulära rörelser när du torkar.  
 3. Klart!
  Se över ytorna. Vid behov kan du göra om steg 1 och 2 ifall det skulle vara kvar några fläckar eller smuts.

Frågor & svar om vinylglans

Kan jag använda vinylglans på gummimattor?

Ja det kan du göra om du väljer en produkt som fungerar även på gummimaterial! Det är ett effektivt sätt att rengöra mattorna på och du behöver endast en vinylglans-produkt och en mikrofiberduk.

Vilken vinylglans är bäst?

Det beror på vad du vill åstadkomma. Supreme Shine Hi-gloss Protectant är perfekt om du vill rengöra, skydda få högglanisga ytor, Quik Interior Detailer Wipes är superbra att ha när du är på språng och Ultimate Insane Shine Protectant passar om du vill ha vinylen blank.

Kan man köpa däck- och vinylglans i samma produkt?

Ja det går! Meguiars Natural Shine Protectant tar bort smuts, har UV-skydd som förhindrar blekning och uttorkning samt återskapar nybilskänslan.