Claybar / lera

Kärt barn har många namn, claybar, claypad, karosslera osv. Vi väljer att helt enkelt kalla det lera. Lera är till för att avlägsna all bunden smuts som sitter ovanpå lacken ( avlägsnar ej nedåtgående defekter ). Lera är något vi gärna använder inför en polering för att verkligen få lacken helt ren.

 • Grön och blå kartong. Keramiskt ler kitt

  Mer infoKöp

 • Mörk kartong med en bild som visar en högblanksvart motorhuv. Produktbild av röd sprayflaska

  Mer infoKöp

 • Papperskartong i rött svart och silver. Bild på hand som bearbetar en lackerad yta med vit lera

  Individual Clay Bar

  269.00 SEK

  Mer infoKöp

Avlägsna bunden smuts

Våra fordon utsätts varje dag för föroreningar som kan skada lacken, så som trädsav, industriutsläpp och tjära. Dessa kan vara svårt att få bort genom att använda avfettning. Leran tar bort partiklar som sitter fast på bilens lack såsom asfaltsfläckar, kåda, flygrost, lackdamm etc. som inte tidigare steg i tvättprocessen har lyckats tagit bort. Man brukar kunna känna dessa ojämnheter med fingrarna och lacken kan kännas som sandpapper. Dessa partiklar vill man inte ha i polertrissan när du börjar nästa steg som är rubbing.

Inför en polering

Lera eller Clay Bar är en viktig del i förberedelserna inför polering av din bil. Dessa föroreningar kommer fastna i din polertrissa och göra mer skada än nytta under poleringen, så då behöver du göra en mekanisk rengöring av lacken. Då är lera perfekt att använda.

När du lerar bilen så behöver du ett smörjmedel för att leran ska jobba på ett skonsamt sätt. I Meguiar’s Clay Kit så får du med en Detailer som funkar som smörjmedel. Leran ska glida lätt över smörjmedlet och inte direkt mot lacken.

Meguiar’s ligger alltid i framkant när det gäller utveckling utav produkter, så även inom Clay Bar. Meguiar’s Hybrid Ceramic Clay Kit innerhåller en unik och patenterad ”lerkudde”. Denna lerkudde kan du göra rent och använda fler gånger om tillskillnad mot en vanlig lera som måste kasseras efter användning.