Bilglas

Att hålla rutorna rena i en bil är inte bara snyggt, det handlar minst lika mycket om säkerhet. Dålig sikt är en stor riskfaktor i trafiken och hos Meguiar’s finns både rengöring samt glasbehandlingar som håller dina rutor klara och rena även vid tuffare väderlek.

Meguiar’s glasrengöring för bilar

Perfect Clarity Glass Cleaner är vår stora favorit och är perfekt för dig som vill rengöra allt snabbt och effektivt. Den fungerar på alla glasytor i bilen, såsom speglar, vindruta och fönster. Du riskerar inte att få flammor eller imma på glaset eller speglarna och den tar bort vägdamm, föroreningar och annan smuts som fastnat på ytorna. Och det bästa av allt – den ger lika bra resultat om du vill använda den i hemmet!

Perfect Clarity Glass Sealent – produkten som stöter bort vatten och smuts från dina rutor och därmed ger bättre sikt och ökad trafiksäkerhet. Den innehåller en superhydrofobisk formula som enkelt stöter bort vattnet från glaset och underlättar körningen. När det är kallare ute blir det även enklare att skrapa bort is och frost från rutan. Vill du läsa mer om hur du använder glasförsegling kan du läsa mer om det här.

Perfect Clarity Glass Polishing Compound är det optimala valet för dig som vill polera glasytorna på bilen eller ta bort envisa kalkfläckar eller vattenprickar. Den går att använda både för hand och med polermaskin. Produkten är perfekt att använda innan du applicerar glasförsegling då den tar bort ojämnheter och smuts på ett effektivt sätt.

Putsa bilrutorna

Att putsa bilrutorna är ett viktigt steg i bilvård och ska inte förminskas. Glasytorna på din bil är inte bara till för att bilen ska se bra ut utan spelar en avgörande roll när det kommer till säkerhet. Ser du till att rengöra rutorna regelbundet får du bättre sikt när du kör och kan hålla koll på din omgivning. Smuts, såsom damm, döda insekter och fågelspillning kan försämra sikten betydligt och kan i värsta fall orsaka en olycka.

En annan viktig funktion som inte får glömmas bort är vindrutetorkarna. Finns det mycket smuts eller fett på glaset kan det minska deras effekt och ge sämre sikt om det regnar när du kör. Håller du bilens glas i gott skick kan du göra ditt bästa för att undvika repor och skador, och på så sätt förlänga livslängden.

Glöm inte heller bort de andra glasytorna som inte är fönster eller vindruta! Speglar som backspegel och sidospeglar är också vikta att rengöra för säkerhet och estetik i bilen.

Välj alltid rengöringsprodukter som är speciellt framtagna för glasytor och undvik starka kemikalier och slipmedel som kan repa. Att putsa bilrutorna både in- och utvändigt är enkelt och med rätt typ av medel och tillbehör går det väldigt enkelt. Meguiar’s fönsterputs innehåller ingen ammoniak och är därför enkel att använda utan att lämna ränder eller fläckar.

Vad du behöver

 • En bra produkt som rengör glas i bilen.
  Tänk på att välja en högkvalitativ produkt som inte riskerar att lämna flammor efter sig eller kan repa glaset.
 • Perfect Clarity Glass Towel
  Vår specialdesignade mikrofiberduk med unik fiberstruktur anpassad just för glasputs lämnar inget ludd vilket gör det enkelt att uppnå ett perfekt resultat.

Så gör du

Att rengöra bilrutan på insidan och utsidan är väldigt enkelt och går snabbt. Om du ska rengöra utsidan är det viktigt att du har avlägsnat löst sittande smuts som kan orsaka repor. annars riskerar du att repa glasytorna med kvarsittande smuts. Se också till att glaset är svalt, och putsa inte i direkt solljus.

 1. Applicera produkten på mikrofiberduken.
  För att underlätta arbetet med att putsa rutorna är det rekommendation att spraya glasputsen direkt på mikrofiberduken. Risken är att använda för mycket medel om man sprayar direkt på rutan vilket både är oekonomiskt och gör avtorkningen jobbigare. 
 1. Putsa glasytorna noggrant med mjuka rörelser. 
 2. Torka bort produktrester med en ren och torr mikrofiberduk.Detta behöver bara göras om du har råkat ta för mycket produkt vid appliceringen.
 3. Klart!
  Kontrollera glaset och se om du har missat någon smuts. Du kan upprepa rengöringsprocessen vid behov.

Tar du väl hand om bilens glas kommer du öka säkerheten och undvika onödiga kostnader som kan komma om du behöver byta en ruta. Oavsett om du vill rengöra/putsa, polera eller försegla glaset har vi produkten för dig. Utforska vårt sortiment för att hitta det bästa för just dig!

Vanliga frågor och svar om bilglas

Hur rengör jag glas i bilen?

Se först till att alla glasytor är torra och fria från lös smuts som kan orsaka repor. Applicera sedan produkt på en ren och torr mikrofiberduk och arbeta in med mjuka rörelser. Torka av eventuell överflödig produkt och sedan är du klar!

Är det svårt att putsa en bilruta på insidan?

Nej, det är inte svårt. Med våra produkter går rengöringen enkelt och du behöver inte ha vatten eller använda starka kemikalier. Vår praktiska mikrofiberduk avsedd speciellt för glasrengöring gör det enkelt att komma åt på ställen som kan vara svåra att nå med ett större hjälpmedel.

Vilken är den bästa fönsterputsen till bilen?

Meguiar’s Perfect Clarity Glass Cleaner är perfekt om du vill rengöra glaset snabbt och effektivt. Vill du göra en djupare rengöring och polera glaset är Perfect Clarity Glass Polishing Compound det optimala valet för dig.

Kan jag putsa speglar med samma medel som jag använder för bilglas?

Ja, det kan du göra! Vår fönsterputs för bilar går att använda på spegelglas också och lämnar inga flammiga ytor efter sig.