Rubbing

Bilens lack slits, bleknar och mattas ner med tiden, det spelar ingen roll vilket skydd du har eller hur noggrant du tvättar. UV-strålning, luftföroreningar och oxidation mattar med tiden ner lacken på ditt fordon. För att återställa din lack till sitt ursprungliga skick så behöver du polera med en rubbing.

Polera bilen

När du använder en rubbing, oavsett om du använder dig av en polermaskin eller om du polerar din lack för hand så kommer du ta bort det översta lagret på klarlacken. Men var inte orolig, det handlar endast om mikromillimetrar. Detta behövs för få bort repor och få tillbaka bilens ursprungliga glans. Rubbing är det mest krävande jobbet inom bilvård, det gäller att både ha tålamod och tid i detta steg. Men ju mer tid du lägger ner på rubbing steget desto bättre kommer slutresultatet bli.

Grövre repor kan vara lite svårare att få bort, en regel man brukar följa är att om en repa inte känns med nageln eller inte syns när bilen är blöt så går den att polera bort. Är reporna grövre än så kan det krävas en omlackering.

Meguiar’s har tagit fram en rubbing – Ultimate Compound – som är simpel att arbeta med. Oavsett om du använder polermaskin eller polerar för hand så kommer den ta bort repor, oxidationer och andra defekter i lacken och återställa den till en spegelblank finish.