Textilrengöring

Det absolut vanligaste materialet inom bilinteriör är textil. Allt från tak till mattor och dörrar kan vara klädda i olika slags textilier och dessa behöver rengöras med jämna mellanrum.

 • Nyhet
  Tvåfärgas borste för interiörrengöring

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med gult fält som innehåller allrengöring

  Mer infoKöp

 • Slut i lager
  Svart sprayflaska med gröna detalger på etiketten

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska som visar en instrumentpanel mot lila bakgrund

  Mer infoKöp

Klädseltvätt bil

Hos Meguiar’s hittar du både tuffa grovrengörande medel som tar bort de tuffaste fläckar och väldoftande detailers som både lämnar en elegant sidenmatt yta såväl som en behaglig doft efter sig. Meguiar’s produkter för textilrengöring är säkra att använda på alla tänkbara textilier som kan finnas i en bil.

Beroende på graden av nedsmutsning behövs naturligtvis olika typer av medel. Våra produkter är enkla att använda och resultatet blir fantastiskt! Vid tuffare fläckar behandlas dessa först genom att spraya produkten på fläcken som bearbetas med en interiörborste innan resterande yta duschas med ett jämnt lager av textilrengöringen och torkas torr med en mikrofiberduk. Riktigt nedsmutsad interiör kan med fördel behandlas med en textilvårdsmaskin eller våtdammsugare om man har en sådan att tillgå, våra medel passar naturligtvis lika bra till det.

Det är en bra idé att rengöra klädseln mer ordentligt om du har envisa fläckar eller vill fräscha upp bilen rejält, till exempel när du ska förbereda bilen inför en försäljning.

Dålig lukt i bilen

Smutsig textil för ofta med sig en otrevlig doft i bilen, det kan vara gamla ingrodda fläckar som lämnats kvar, år av rökning eller transport av djur i bilen. Naturligtvis har Meguiar’s interiörprodukter en lösning även på dessa problem! Våra odördödare tar bort den otrevliga lukten på molekylär nivå och lämnar en behaglig doft efter sig i stället.

Meguiar’s textilrengöring för bilar

Oavsett om du vill fräscha upp taket eller göra rent klädseln i din bil har vi en produkt för dig. Det är viktigt att du väljer den som matchar dina specifika behov. Då kan du vara 100% säker på att du får bort det du vill!

Carpet & Interior Brush har olika borst vilket gör att den kan användas både på mattor, tak och känsliga textilier! Den är det perfekta tillskottet i din bilvårdssamling och är både effektiv och säker att använda.

Heavy Duty Multi-Purpose Cleaner passar både till bilvård och för hemmabruk. Den här klockrena allrengöraren är väldigt effektiv och går att använda på textil, mattor, metall, gummi, vinyl och krom. En stor favorit och bland de absolut bästa textilrengöringarna för bilar!

Carpet & Interior Cleaner är det du behöver för optimal textilrengöring av bilen. Produkten är effektiv, lämnar inga ringar eller märken och tar hand om även de allra envisaste fläckarna såsom olja, kaffe och läppstift.

Quik Detailer Interior både rengör och skyddar bilens interiör och fungerar på bland annat klädsel, plast, vinyl och gummi. Den innehåller inget fett, ger ett bra städresultat och luktar gott. Perfekt när du vill bevara utseendet på textilklädseln.

Klädseltvätt i bilen

Smuts, damm, grus och saker som spills på dina säten kan orsaka permanenta fläckar på bilens klädsel om de inte tas om hand snabbt. Textilrengöring av din bils interiör är viktigt att göra med jämna mellanrum för att bevara klädselns utseende och skick över tid.

Använd alltid produkter som är avsedda för textilmaterial när du ska genomföra en klädseltvätt. Om du väljer fel kan det skada klädseln och du kommer inte få det resultat som du önskar. Ta alltid högkvalitativa och skonsamma produkter – det kommer göra din textilklädsel som ny igen!

Dammsug alltid klädseln innan du börjar rengöra. Se till att få bort lös smuts och skräp för att säkerställa att du inte kommer råka gnugga in det under rengöringsprocessen. När du ska ta bort en fläck är det viktigt att gå försiktigt fram och inte skrubba för hårt eftersom det kan skada klädseln. Följ alltid instruktionerna på förpackningen för den specifika produkt du har.

När du är klar, glöm inte att låta textilen torka ordentligt efter rengöringen. Om det går ska du försöka att inte använda bilen eller använda sätena innan det är helt torrt. Detta bör göras för att undvika problem med fukt eller mögel.

Vad du behöver

 • En hink med vatten eller en våtdammsugare för klädseltvätt.
 • En bra produkt för textilrengöring av bilinteriör.
 • Carpet & Interior Brush.
 • En ren Mikrofiberduk.
 • Dammsugare.

Så gör du

Även här kan det skilja sig. Vilket tillvägagångssätt som är bäst för dig och din specifika produkt står på förpackningen, så läs igenom noga innan du börjar ör att inte orsaka några skador på textilen. Generellt sett går det till så här:

 1. Dammsug områdena du vill rengöra ordentligt innan för att se till att det inte ligger till exempel grus eller damm på ytorna.
 2. Ibland behöver du duscha området med vatten innan. Läs på produkten om det behövs i ditt specifika fall! Det kan antingen göras med en våtdammsugare eller med en ren mikrofiberduk som du doppar i vatten och sedan blötlägger ytan med.
 3. Applicera produkten på området du vill rengöra. Är det flera, gör ett i taget! Har du en våtdammsugare använder du produkten tillsammans med den.
 4. Använd borsten för att få in produkten om du har envisa fläckar. Använd lätta och mjuka rörelser.
 5. Torka ytan med en ren och torr mikrofiberduk.
 6. Nu är du klar! Låt allt torka ordentligt innan du sätter dig i bilen och börjar köra.

Tänk på att rengöra hela områden av interiören och inte endast en fläck på sätet. Det kan leda till att du får ljusare och mörkare partier! Genom att tvätta bilklädseln regelbundet behåller du utseendet och förlänger livslängden. Du skapar också en trevligare miljö för både dig som förare och dina passagerare. Utforska vårt sortiment närmare för att hitta den produkt som passar dig bäst!

Frågor och svar om textilrengöring i bilen

Kan jag tvätta bilklädseln själv?

Ja, det kan du göra! Genom att följa våra råd och tips samt använda dig av högkvalitativa klädeltvättmedel och rätt metod kan du genomföra klädseltvätten korrekt och få ett lyckat resultat.

Var kan jag köpa klädseltvätt?

Vi på Meguiar’s har ett brett sortiment som inkluderar klädseltvätt! Väljer du att köpa klädseltvättsprodukt hos oss lovar vi att du kommer få ett lyckat resultat.

Kan jag tvätta bilklädseln med såpa?

Ja, det kan du göra. Vi rekommenderar dock alltid att du använder produkter specifikt anpassade för det materialet som du ska rengöra. Har du en bilklädsel i textil bör du därför använda någon av våra produkter för textilrengöring.

Måste jag ha en våtdammsugare för klädseltvätt?

Nej, det behöver du inte! I de allra flesta fall går det lika bra med en interiörborste, vatten och en ren mikrofiberduk.