Däckglans

När fälgar och däck är ordentligt rena och torra är det dags att applicera däckglans – dels för utseendets skull, men mest för att skydda och vårda dina däck. Genom att använda en bra däckglans kan du förhindra att däcken torkar ut och blir bruna och dessutom kan du förlänga livslängden på dina däck.

 • Lila flaska med däckglans

  Mer infoKöp

 • Svart sprayflaska med bild av en silverfärgad fälg

  Mer infoKöp

 • Svart aerosolburk med bild på ett skinande svart däck på silverfärgade fälgar

  Mer infoKöp

 • Däckglans i flaska med lila innehåll. Svart etikett som visar ett glänsande bildäck

  Endurance Tire Gel

  249.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Sprayflaska med svart munstycke med klart innehåll. Etiketten visar delen av ett däck mot en bakgrund som flammar av eld

  Mer infoKöp

 • svart, däckglans, mikrofiber

  Mer infoKöp

Bra däckglans

Vill du vårda din bil ordentligt är alltså däckglans en viktig del av arbetet. Produkten är speciellt framtaget för att ge däcken på din bil en snygg och glänsande yta och öka livslängden. Den fyller flera viktiga funktioner som är essentiella för att bilen ska rulla precis som det är tänkt.

Dina däck utsätts för många påfrestningar ute på vägen eftersom de har ständig kontakt med marken. Bara några exempel på detta är UV-strålar från solen, snö, regn och smuts. Däckglans håller gummit i däcket mjukt och smidigt för att förhindra att de får en blek färg, torkar ut och till sist spricker. Tar du hand om däcken på rätt sätt så kommer det höja bilens utseende och få den att se mer elegant ut. Genom att använda däckglans regelbundet ser du till att däcken och helhetsutseendet på din bil hela tiden håller sig i toppklass!

Du förlänger också däckens livstid och sparar pengar på att inte behöva byta ut dem i förtid.

Meguiar’s däckglans

Hos Meguiar’s finns flera olika typer av däckglans – gel, spray eller aerosolspray, allt för att du enkelt ska hitta din favorit. Med hjälp av dagens teknik har vi tagit fram däckglans som förutom att ge en riktigt djup och svart glans, även tål att utsättas för både regn och tvätt. Genom att använda Meguiar’s däckglanser med inbyggda UV-skydd och smuts- och vattenavvisande formula får dina däck ett närmast fabriksnytt utseende.

Ultimate Waterless Wheel & Tire Cleaner fungerar både som fälgtvätt och däckglans! Den är perfekt att använda om du är på språng – du behöver nämligen inget vatten! Produkten appliceras och torkas sedan av med en mikrofiberduk. Det är en perfekt underhållsprodukt som du inte kommer kunna vara utan när du väl testat.

Ultimate Tire Shine Tire Coating är för dig som vill ha riktigt glansiga däck. Produkten kommer i en aerosolsprayburk och innehåller vattenresistenta polymerer för att skydda däcken och behålla glansen länge, även om de utsätts för regn eller du tvättar bilen mellan behandlingarna. Letar du efter en däckglansspray är detta det du ska ha!

Hot Shine Reflect kommer också i en smidig aerosolsprayburk. Du får en fantastisk wet-look och en djupt svart färg. Produkten appliceras enkelt och håller länge. När solen lyser på däcken får du en fantastisk pärlemo-effekt som är helt unik!

Endurance Tire Gel – en av våra stora favoriter! Den håller för både regn och tvätt och ger däcken en nybilskänsla du inte kan stå emot. Produkten har vår unika gelformula som skyddar och gör däcken glänsande svarta.

Hot Shine Tire Spray vill du ha en wet-look med mörk glans? Då är detta däckglansen för dig! Sprayflaskan har ett reglerbart munstycke och produkten innehåller vattenmotståndliga polymer och antizonteknologi för att hålla däcken svarta och förhindra uttorkning.

Att få däcken blanka och svarta

Att applicera däckglans går enkelt och smidigt. Det är viktigt att du har rengjort hela bilen innan, inklusive förtvätt (förslagsvis skumtvätt), avfettning, handtvätt och vaxning av bilen. Olika produkter håller olika länge, så läs på förpackningen för att se hur ofta du behöver genomföra behandlingarna!

Vad du behöver

För att jobbet ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att du har rätt arbetsmetod och hjälpmedel. De vanligaste sakerna att använda när du applicerar däckglans är:

 • En hink med vatten.
 • Däckglansprodukt. 
 • Applicator pad.
  Vår Tyre Dressing Applicator Pad fungerar perfekt med Endurance Tire Gel. Det är en smidig skumgummikudde med ett handtag som skyddar dina händer från kladd och kommer i en förvaringsbox.
 • Mikrofiberduk

Så gör du

Se till att hela bilen är tvättad innan du börjar, inklusive hjulhusen och däcken.

 1. Kolla över att däcken är helt torra.
 2. Häll produkt på applikatorn eller spraya däcken med produkt.
  Läs beskrivningen på förpackningen innan för att få rätt dosering.
 3. Applicera produkten jämnt på däcken.
  Kontrollera att du har fått med alla ytor.
 4. Låt verka.
  Verkningtiden står på produktens förpackning.
 5. Inspektera resultatet.
  Se över däcken för att kontrollera att det inte finns missade fläckar eller ojämnheter som du kan åtgärda direkt genom att använda mer produkt.
 6. Ta eventuellt bort överflödig produkt.
  Detta görs oftast bäst med en ren och torr mikrofiberduk.
 7. Låt torka ordentligt innan du kör iväg.

Nu har du fixat dina däck med däckglans. Genom att använda det regelbundet skyddar du dina däck och förebygger problem såsom sprickor eller solblekning. Väljer du högkvalitativa produkt och har rätt tillvägagångssätt kommer resultatet hålla längre och du kan njuta av glansiga, svarta däck!

Frågor och svar om däckglans

Kan man göra egen däckglans?

Ja, det kan du göra. Vi rekommenderar dock att du alltid använder högkvalitativa produkter som är specifikt gjorda för däck. De innehåller UV-skydd och allt annat du behöver för att vårda dina däck på bästa sätt.

Hur vet man vad som är en bra däckglans?

En bra däckglans ger ett hållbart resultat och har alla egenskaper som däcken behöver för att hålla längre. Produkten ska också vara enkel att använda och ge bra värde för pengarna.

Kan man använda däckglans på gummimattor?

Ja, det kan du! Däckglans är framtaget för att fungera på gummi, vilket även innebär att det fungerar på gummimattor. Se till att de har torkat ordentligt innan du lägger tillbaka dem i bilden för att undvika att du får fläckar på interiören.