Båtvax

I Meguiar’s sortiment finns det olika båtvaxer för att enkelt kunna tillfredsställa alla olika behov. Behöver du en underhållsprodukt eller vill du ha ett hållbart och långvarigt skydd? Oavsett vad är vi säkra på att du kan hitta en produkt bland våra båtvaxer!

 • bästsäljare
  Svart flaska, svart etikett, båtmedel, polermedel för båtar, svart båt på bilden

  Flagship Marine Wax

  599.00 SEK

  Mer infoKöp

 • vBlå flaska, svart etikett, båtmedel, polermedel för båtar

  Marine Pure Wax

  299.00 SEK

  Mer infoKöp

 • Blå flaskor i olika storlekar

  Marine Cleaner Wax

  329.00 SEK499.00 SEK

  Mer info

 • Blå flaska, svart etikett, båtmedel, polermedel för båtar

  Marine Quik Wax

  249.00 SEK

  Mer infoKöp

Sprayvax

Vår enklaste produkt är ett sprayvax anpassat för just båtar, bara att spraya på och torka av, fungerar på både blöta och torra ytor. Med detta enkla vax behöver du inte tänka väderlek eller solsken, det funkar i alla väder, även i direkt solsken!

Avlägsna defekter och vaxa i samma steg!

Vill du ta bort lite mindre defekter samtidigt som du applicerar vaxet? Då är vårt Cleaner Wax helt perfekt för dig! För att förklara Meguiar’s Marine Cleaner Wax enklast kan man säga att det är ett båtvax som innehåller en cleaner som avlägsna oxidation och lättare defekter, bygga en blank och fin yta och vaxar båten i samma steg.

Båtvax med maximal hållbarhet

Vill du ha ett båtvax med så bra hållbarhet som möjligt? Då är Meguiar’s Flagship Marine Wax helt rätt produkt. Meguiar’s Flagship Marine Wax är vårt mest hållbara och skyddande båtvax. Extremt enkel applicering, lika lätt att torka av och ett resultat som talar för sig själv. Vi kallar inte detta vårt flaggskepp utan anledning.

Alla Meguiar’s båtvaxer går att använda både för hand eller med polermaskin.

Så vaxar du båten steg-för steg

Din båt utsätts för både väder och vind. Det gör det extra viktigt att ta hand om skrovet och skydda det från yttre påverkning så gott det går. En behandling med båtvax skyddar mot repor, solljus och gör ytan mer tålig mot smuts och saltvatten. Vi rekommenderar att vaxa båten minst en gång per år. Har du möjlighet att göra det oftare är det bara en fördel eftersom det ger din båt ett bättre skydd.

Innan du börjar vaxa din båt måste du:

 • Rengöra båtens skrov.
  Att rengöra båten ordentligt innan är A och O för ett lyckat resultat. Använd ett bra båtschampo och se till att lösa upp smuts, lera och insekter som kan ha fastnat på ytan. Detta görs för att löst sittande smuts inte ska repa gelcoat- eller glasfiberytorna när du ska applicera vaxet och för att få ett så bra resultat som möjligt.
 • Polera båten.
  Det är bra att polera båten för att få en så jämn yta som möjligt att applicera vaxet på sedan. En polering kommer göra så att vaxet håller längre och skyddar optimalt. Om du har svår oxidering eller defekter på båtens ytor som inte försvinner vid rengöringen kan du använda dig av Power Cut Compound, One Step Compound eller Oxidation Remover. Har du lättare defekter eller oxidering kan du använda High Gloss Polish.

När du har fullföljt dessa steg och skrovet är rent och fritt från defekter och oxid är det dags att börja med vaxningen!

Vad du behöver

 • Ett bra båtvax. Välj ett som både skyddar mot defekter och UV, till exempel vårt Flagship Marine Wax som är ett av vårt absolut bästa båtvax.
 • Mikrofiberduk. Används vid applicering för hand och avtorkning om du använder en polermaskin vid applicering.

Så gör du

 • Applicera vaxet.

Använd en mikrofiberduk eller polermaskin med en mjuk trissa. Applicera vaxet på skrovet med cirkulära rörelser. Lägg ett tunt lager, effekten blir inte bättre av ett tjockt. Ett tips är att ta en sida i taget, då kan du lättare hålla koll på när du ska börja torka av.

 • Låt det verka efter instruktionerna på förpackningen.

Tänk på att temperaturen och vädret kan påverka hur snabbt det går för vaxet att torka. Det gör inget om det råkar ligga lite längre på ytan än tänkt, hellre lite för länge än lite för kort!

 • Torka av vaxet med en mikrofiberduk.

Båtvaxet ska torka helt innan du torkar av ytan.

Annat att tänka på

Du kan vaxa båten under alla årstider om vädret tillåter, men vår eller höst är vanligast då det ofta görs i samband med att du lägger i eller tar upp båten för säsongen. Tänk på att undvika vaxning i regn, blåst och kyla. Regnet kan skölja bort vaxet eller försvåra torkningen, och vind kan göra så att smuts fastnar i vaxet vilket kan orsaka repor när du ska torka av. De flesta vax behöver några plusgrader för att kunna verka och torka ordentligt. Generellt sett brukar man rekommendera minst +5°C. Du bör också undvika en alltför hög luftfuktighet då det kan påverka torkningstiden och konsistensen på vaxet.

När du har rengjort, polerat och vaxat din båt kommer du märka stor skillnad. Vaxet gör underhållsarbetet enklare och skrovet är skyddat mot salt, smuts och UV-stålar. En ordentlig vaxning gör också att uppbyggnaden av oxid går långsammare. Se till att använda rätt rengöringsmedel vid underhållstvättar efter vaxningen. Vi rekommenderar alltid att använda båtschampo eller andra produkter som är specifika för just båtar. Använd aldrig diskmedel eller annat som löser upp vaxet, då kommer du behöva göra dubbelt jobb för att återställa ytan och säkerställa ett bra skydd.