Så hittar du rätt bilvax

Olika typer av bilvax

För att vårda din bil och hålla ytan fin är det viktigt att vaxa den regelbundet. Genom att använda vax behåller du glansen och skyddar bilen från smuts. Det finns många typer av bilvax som alla har olika egenskaper. Genom att välja rätt typ för just dig och din bil säkerställer du en smidig arbetsprocess och att du behåller nybilskänslan länge.

Fördelar med att vaxa bilen

  • Skyddar mot yttre påfrestningar.

Solljus, döda insekter, fågelspillning, damm, smuts och andra föroreningar är påfrestande för bilens yta. Genom att använda ett bra vax till bilen skyddar du lacken och smutsen stöts bort.

  • Skyddar mot repor.

Småsten, sand och annan smuts kan orsaka repor som är svåra att få bort. Vaxar du bilen skyddar du ytorna och förebygger repor. Smutsen kommer stötas bort och underhållstvättarna blir enklare!

  • Ger en glansig yta.

Bilvax skyddar inte bara ytan utan ger också en snygg glans. Börjar färgen på din bil se tråkig ut ger vaxet ett nytt liv och härlig lyster.

Bilvax från Meguiars

Olika typer av bilvax

Vilket som är det bästa bilvaxet beror helt på dig och din bil. Alla vax har olika egenskaper och vilket du kommer tycka är bäst beror på vad du värdesätter. Nu kommer vi förklara några olika vanliga typer av bilvax.

Pastavax

Om du är nybörjare när det kommer till bilvax är pastavax vanligtvis det enklaste att börja med. Det kan vara tidskrävande och kräva stor omsorg, men pastan är enkel att hantera. Pastavax är den äldsta typen av bilvax vilket gör produkten populär bland bilentusiaster. Den här typen ger en otrolig glans och kommer få din bil att se som ny ut. Passar bra om du har tid för bilvård!

Flytande vax

Flytande vax till bilen ger en långvarig glans med mjuk konsistens som gör den enklare att applicera. Det har dock sina utmaningar under appliceringsprocessen eftersom vaxet torkar snabbt, men det ger ett hållbart skydd och mycket bra glans. Se till att bara använda flytande vax av högsta kvalitet. Det kommer ge det bästa skyddet och hålla lacken blank och fin.

Sprayvax

Sprayvax är det perfekta alternativet om du ofta är på språng och inte har tid att applicera pastavax eller flytande vax på bilen. Sprayvax appliceras, precis som det låter, med en sprayflaska på bilens yta. Det minskar tiden du behöver lägga ner eftersom du inte behöver gnida in det. Att det går snabbt är en stor fördel, men det håller sämre än de andra varianterna ovan och bilentusiaster använder det ofta vid punktvaxning.

Wash & Wax

Wash & Wax är den perfekta produkten för dig som inte har tid att tvätta bilen innan du vaxar den. Blandningen kombinerar tvätt och vaxning och sparar tid för den som behöver. Den här typen passar både när du vill ge bilen ett hållbart skydd och när du vill underhållstvätta och vaxa din bil.

Meguiars bilvax

Söker du ett bra vax för bilen har vi ett brett sortiment med många olika alternativ. Du kan välja ett som uppfyller dina behov och önskemål, och vi har även tillbehör som du kan tänkas behöva vid applicering.

Flytande bilvax

NXT Generation Tech Wax är ett flytande vax med hög slitförmåga som ger maximal wet-look. Vaxet har också Hydrophobic Polymer Technology™ för bästa möjliga skydd.

Gold Class Carnauba Plus har en blandning av karnauba och polymerer ger bilen hög glans och ger ett långvarigt skydd. Det medföljer en applikator, men du kan också använda produkten tillsammans med en poleringsmaskin.

Hybrid Ceramic Liquid Wax ger dig en blank yta med ett fantastiskt djup. Skyddar mot repor, smuts, damm och andra föroreningar samtidigt som du förseglar lacken.

Ultimate Liquid Wax är ett syntetiskt vax som har maximal prestanda. Den är enkel att applicera och resultatet är en djup och blank yta. Kan användas på alla lackerade ytor och även på krom och plast. Den levereras med en foam pad och en mikrofiberduk.

Pastavax från Meguiar’s

Ultimate Paste Wax är ett syntetiskt pastavax. Enkelt att applicera, ger en blank yta och extrem vattenavrinning. Kan användas på alla lackerade ytor och även på krom och plast. Den levereras med en foam pad och en mikrofiberduk.

Sprayvax från Meguiar’s

Ultimate Quik Wax kan användas överallt, till och med i solljus. Den går snabbt att applicera och du får ett blankt, glansigt resultat, bra vattenavrinning och långvarigt skydd. Går att använda på alla ytor.

Hybrid Ceramic Wax är ett lättanvänt och keramiskt lackskydd som sprayas på ytan. Du sprayar antingen på en ren och torr yta och polerar sedan med en ren duk, eller så sprayar du på en blöt yta vid underhållstvätten och sköljer sedan av. Alltså är den mycket enkel att använda. Den kan med fördel användas efter varje tvätt och för att skydda lacken på ett optimalt sätt.

Wash & Wax från Meguiar’s

Hybrid Ceramic Wash & Wax är en unik produkt som hjälper dig att både tvätta och vaxa bilen med en produkt. Det är ett keramiskt schampo med fantastiska tvättegenskaper. När du är klar lägger du på ett lager SiO2. Använd vår Hybrid Ceramic Wash Mitt för bästa möjliga resultat.

Genom att investera din tid och energi i att ta hand om din bil kan du få den snygg och glansig som aldrig förr. Beroende på vad du föredrar och hur mycket tid du kan lägga passar de olika varianterna mer eller mindre bra. Med en extra ansträngning kommer du att ha en bil som ser ut som när du fick den! Planerar du att polera och vaxa bilen kan du kolla vårt produktsortiment på bilvax och lackskydd.

Tillbaka till Guider